Translate

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

eTwinning -A day at the museum

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε σήμερα την εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία με το τρένο , μια και αυτό είναι ένα μέσο που πολλά παιδιά δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι τώρα.
  Συγκεντρωθήκαμε όλοι πρωί πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό και με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδιά περίμεναν να μπουν στα βαγόνια.


Μπαίνοντας μέσα τα παιδιά δεν χόρταιναν να κοιτάζουν έξω ,ενώ άλλα έβγαλαν τα παιχνίδια τους και ξεκίνησαν το παιχνίδι.


Βέβαια δεν έλειψε και η ενασχόληση με τα κινητά που τόσο αρέσουν στα παιδιά

Φτάνοντας ακολουθήσαμε το μονοπάτι και φτάσαμε έξω από το μουσείο. Ο καιρός ήταν υπέροχος και οι μικροί τουρίστες πόζαραν γεμάτοι καμάρι.

Στην είσοδο μας περίμενε ο αρχαιολόγος του μουσείου ο κ. Αντωνόπουλος που με μεγάλη υπομονή παρουσίασε τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου.Ξεκινήσαμε από την μακέτα όπου εκεί έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τους  ναούς που υπήρχαν στον ιερό χώρο και τι συμβόλιζαν αυτοί.


Στη συνέχεια οδήγησε τα παιδιά στην πρώτη αίθουσα του μουσείου που περιλαμβάνει τα αγάλματα που υπήρχαν στο αέτωμα του ναού του Δία καθώς και τους άθλους του Ηρακλή.

Έβαλε τα παιδιά να διαλέξουν ένα άγαλμα και να αναπαραστήσουν την κίνησή του.



Το μεγαλύτερο μέρος της ξενάγησης το αφιερώσαμε στους άθλους του Ηρακλή ,όπου τα παιδιά με ευκολία τους αναγνώρισαν μια και τα είχαν συναντήσει και στο βιβλίο της ιστορίας τους. Με την φαντασία τους αναπλήρωσαν τα κομμάτια των αγαλμάτων που έχουν χαθεί και σηκώθηκαν να αναπαραστήσουν και αυτά τα αγάλματα.



Μετά είδαμε την ¨Νίκη του Παιωνίου¨
Αποτέλεσμα εικόνας για νικη παιωνιουΕδώ βλέπουμε το άγαλμα όπως το είδαμε και δίπλα την αναπαράσταση όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Αποτέλεσμα εικόνας για νικη παιωνιου
Μας μίλησε για το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία

Σχετική εικόνα
και τέλος είδαμε το σημαντικότερο έκθεμα που ήταν ο Ερμής του Πραξιτέλη
Αποτέλεσμα εικόνας για μουσείο αρχαίας ολυμπίας

Η εκδρομή μας έκλεισε με παιχνίδι , μάζεμα λουλουδιών και αρκετά παγωτά μια και η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου