Translate

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Επιστροφή στο σχολείο!

Сова акварель иллюстрации.  Лес Сова.  Симпатичные Сова карты.  Зимний праздник карты.  Лес животных акварель.  Тройник дизайн рубашки.:
Επιστρέψαμε σήμερα στο σχολείο ντυμένοι όλοι με πολλά και ζεστά ρούχα για να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Ευτυχώς τα καλοριφέρ τα είχαν ανάψει από τις 6 το πρωί οπότε όταν πήγαμε υπήρχε μια ζεστασιά.Επειδή όμως το κρύο θα συνεχιστεί προτείνω να ντύνετε καλά τα παιδιά ( ας έχουν και μια ζακετούλα να τη φορούν αν κρυώνουν μέσα στην τάξη ) ώστε να έχουν τα μπουφάν για έξω. Αυτές τις κρύες ημέρες αφήνω την τάξη ανοιχτή για όσα παιδιά δεν θέλουν να βγουν έξω επειδή κρυώνουν.
   Ανάλογο και το πρώτο μάθημα της γλώσσας ¨Πολιτείες ντυμένες στα λευκά ¨με τα χιόνια και το κρύο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Αφού διαβάσαμε το μάθημα ,τα παιδιά διηγήθηκαν δικές τους εμπειρίες με το χιόνι με τα αστεία του αλλά και τις δυσκολίες του που είτε είχαν βιώσει ,είτε είχαν δει στην τηλεόραση.Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτειες ντυμενες στα λευκα

Το χιόνι πολλές φορές μας διασκεδάζει
Αποτέλεσμα εικόνας για χιονια


Αποτέλεσμα εικόνας για παιχνιδια στο χιονι

Αποτέλεσμα εικόνας για παιχνιδια στο χιονι

αλλά κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις μετακινήσεις των ανθρώπων

Αποτέλεσμα εικόνας για προβλήματα στο χιονι

Αποτέλεσμα εικόνας για προβλήματα στο χιονι

Τότε αναλαμβάνουν δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και οι ίδιοι οι άνθρωποι προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για προβλήματα στο χιονι
Αποτέλεσμα εικόνας για προβλήματα στο χιονι

Φέτος με τόσα χιόνια που έχουν πέσει μπορούμε να χαρούμε τις ομορφιές του χιονιού κάνοντας μια απόδραση στα γύρω βουνά μας.
  Για πρώτη μέρα όπως είδατε τα παιδιά έχουν μόνο ανάγνωση και αύριο θα ξεκινήσουμε κανονικά με ορθογραφία και αντιγραφή.Εξάλλου η μέρα μας πέρασε τόσο γρήγορα μέχρι να πούμε τις περιπέτειες μας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και να κόψουμε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα που μας έφερε η κυρία Μαρία όπως συνηθίζει τα τελευταία 3 χρόνια. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω την κ. Μαρία γιατί εκτός από την πεντανόστιμη πίτα αγόρασε και 2 δώρα που αντιστοιχούσαν στα 2!!! φλουριά που είχε βάλει μέσα.

Τα κομμάτια στην αρχή τα έκοβα με την σειρά που κάθονταν τα παιδιά επειδή όμως χτύπησε κουδούνι άρχισα να τα κόβω ανάλογα με τα παιδιά που ήταν γύρω από την έδρα μου οπότε το πρώτο φλουρί έπεσε στη Σταυριάνα και το δεύτερο στην Πένυ. Κορίτσια και του χρόνου να είστε τυχερές και καλή σας πρόοδο!!!

Εκτός όμως από την βασιλόπιτα σήμερα φάγαμε και γλυκά από τα δύο κορίτσια που γιόρταζαν την Γεωργία και την Ιωάννα Τσ. Η Γεωργία είχε τα γενέθλιά της 

κι η Ιωάννα την γιορτή της


Κορίτσια χρόνια πολλά και σε σας !!!!Από αύριο δίαιτα !Φάγαμε νομίζω πολλά γλυκά!
Cupcake:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου