Translate

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου





Βρεθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου αφενός για να δούμε τα όμορφα εκθέματα, την πολιτισμική μας κληρονομιά, να θαυμάσουμε το μεγαλείο των προγόνων μας, μέσω των ευρημάτων που έχουν διασωθεί ανά τους αιώνες και αφετέρου να μιλήσουμε με το προσωπικό του Μουσείου με σκοπό να διαμορφώσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Ένας σύγχρονος, όμορφος, εστιασμένος χώρος που βοηθάει τον επισκέπτη να απολαύσει, να πληροφορηθεί και να θαυμάσει το ιστορικό υπόβαθρο της ελληνικής ιστορίας.
Εντυπωσιαστήκαμε από το πλήθος των εκθεμάτων, τα οποία διαρθρώνονται σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες:
  1. Οικισμοί
  2. Θρησκεία
  3. Άνθρωποι/Ιδέες/Αντικείμενα
Τα εκθέματα με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού, όπως και με τη χρήση νέων τεχνολογιών (προβολές βίντεο, ψηφιακό έκθεμα κ.α.), ανασυνθέτουν ποικίλες εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου από τα Προϊστορικά ως και τα Μεταβυζαντινά χρόνια.
Μεταξύ άλλων είδαμε νομίσματα από την αρχαία Ελλάδα, διάφορα μεγέθη αμφορέων, προτομές ιστορικών προσώπων, οπλισμό σε σχέση με την κάθε ιστορική εποχή και πολλά ακόμα.
Εντυπωσιαστήκαμε από τη μεγάλη ποικιλία σκευών και αντικειμένων καθημερινής ανάγκης, είδη καλλωπισμού, ενδυματολογικών συνηθειών.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα διάδρασης μέσω των οθονών αφής που υπάρχουν στους χώρους του Μουσείου, να πληροφορηθεί και να εστιάσει σε σημαντικά ιστορικά στοιχεία.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αναφορές στην Ηλεία, κατά την περίοδο των Προϊστορικών, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών χρόνων: Κάστρο Χλεμούτσι, Φιγαλεία, Ολυμπία, Ήλιδα κ.α.
Πηγή ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑhttp://www.iliaoikonomia.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1
Αποτέλεσμα εικόνας για μουσείο πύργου ηλείας
Αποτέλεσμα εικόνας για μουσείο πύργου ηλείας
Σχετική εικόνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου