Translate

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Etwinning και Μουσεία

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσείο ολυμπίας

¨ A day at the museum ¨ και ¨Wonderful school life ¨είναι τα νέα δύο προγράμματα με τα οποία θα ασχοληθούμε φέτος στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης.Και τα δυο προγράμματα είναι ευρωπαϊκά και συνεργαζόμαστε με αρκετά σχολεία από το εξωτερικό.
  Στο πρώτο πρόγραμμα ¨ A day at the museum ¨  συνεργαζόμαστε με 7 σχολεία από διάφορα μέρη της Τουρκίας, με 1 σχολείο από την Ρουμανία , με 1 σχολείο από την Γαλλία, 3 σχολεία από την Ιταλία, 1 σχολείο από την Άρτα ,1 σχολείο από την Μυτιλήνη,1 από την Θεσσαλονίκη και ένα από την Κομοτηνή. Θέμα μας έχουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τα εκθέματα των μουσείων της περιοχής μας  καθώς και την γνωριμία με μουσεία ξένων χωρών. Για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθούμε την Αρχαία Ολυμπία και το αρχαιολογικό μουσείο του Πύργου.
   Σήμερα με τα παιδιά φτιάξαμε τον χάρτη των συνεργαζόμενων σχολείων. Ενώσαμε την πόλη μας , τον Πύργο με όλα τα μέρη όπου βρίσκονται τα άλλα σχολεία.






Στο δεύτερο έργο Wonderful school life  βλέπουμε την καθημερινότητα των σχολείων που συνεργαζόμαστε και ανεβάζουμε κι εμείς φωτογραφίες με τις δικές μας δραστηριότητες.Συνεργαζόμαστε με 3 σχολεία από την Ιταλία, 2 από την Ουκρανία ,3 από την Τουρκία 2 από την Λιθουανία ,1 από την Γεωργία ,1 από την Κροατία και 1 από την Σλοβενία.
Εδώ βλέπουμε τα μπαλόνια που άφησαν τα παιδιά ενός σχολείου της Ιταλίας μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης στα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών.
κι εδώ βλέπουμε ένα από τα σχολεία της Τουρκίας που παίρνουν μέρος σε μια γιορτή
Εδώ βλέπουμε τα παιδιά από την Γεωργία που καλωσορίζουν το φθινόπωρο και πολλά ακόμα....
Μέσα από τις συνεργασίες βλέπουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και προβάλουμε κι εμείς την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου