Translate

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Μαθηματικά 13ο κεφάλαιο επανάληψη Γ

Το 13ο κεφάλαιο των μαθηματικών είναι επαναληπτικό και μέχρι εδώ τα παιδιά πρέπει να έχουν μάθει τους πολλαπλασιασμούς, την πρόσθεση και την αφαίρεση με κρατούμενο ή χωρίς.Αποτέλεσμα εικόνας για γ δημοτικου πρόσθεση με κρατούμενο Επίσης πρέπει να μπορούν να μετρούν με το μέτρο τους και να μπορούν να μετατρέπουν τα μέτρα σε εκατοστά Αποτέλεσμα εικόνας για γ δημοτικου μέτρα εκατοστά                                                                         ,να μπορούν να λύνουν προβλήματα και να κάνουν υπολογισμούς με το νου.

300+47=347
(5Χ6)+5=30+5=35


Αποτέλεσμα εικόνας για γ δημοτικού αριθμοί πάνω από 1000


Οι προπαίδειες είναι κάτι που θα το κάνουμε συνέχεια επανάληψη είτε με ερωτήσεις είτε με παιχνίδια όπως κάναμε και σήμερα.
 Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και έδωσα τα γινόμενα της προπαίδειας του 2 ανακατωμένα.Κάθε παιδί έπρεπε να αντιστοιχίσει το σωστό αποτέλεσμα δίπλα στην προπαίδεια του 2.Και ενώ η μία ομάδα προηγούνταν η βιασύνη έκανε το θαύμα της και καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να έχουμε ισοπαλία. Είναι ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά δεν βρίσκουμε αρκετό χρόνο για να το παίζουμε καθημερινά.
  Σήμερα μπήκαμε στους αριθμούς πάνω από το 1000
Αποτέλεσμα εικόνας για γ δημοτικού αριθμοί τετραψήφιοι

Αποτέλεσμα εικόνας για γ δημοτικού αριθμοί τετραψήφιοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου