Translate

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Γιορτή γεύσεων στον Πύργο

Τριήμερο γαστρονομικό γεγονός στον Πύργο


Στις 1, 2 & 3 Απρίλη στο Κλειστό Γυμναστήριο από τη ΔΗΚΕΠ - Ελληνική και τοπική κουζίνα, γιορτή ψαριού και η έκθεση "ΗΛΕΙΑ EXPO"
Με ένα άνευ προηγουμένου γαστρονομικό φεστιβάλ που θα φέρει τον Πύργο στο επίκεντρο των γεγονότων, τολμά ξανά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, διοργανώνοντας αυτή τη φορά, μετά το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο «Χριστούγεννα 2015- Πρωτοχρονιά 2016», τις «Γιορτές Πύργου 2016».
Ένα τριήμερο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα προσελκύσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και θα μετατρέψει την πρωτεύουσα της Ηλείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π. και Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χάρης Αντύπας, «σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων!».
Το φεστιβάλ «Γιορτές Πύργου 2016» διοργανώνεται από τη ΔΗΚΕΠ σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και τον Ε.Ο.Σ.Σ.  θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» στις 1, 2 & 3 Απριλίου.
«Στις «Γιορτές Πύργου 2016», θα πραγματοποιηθεί και η ΗΛΕΙΑ EXPO, την οποία θα επισκεφθούν στελέχη εμπορικών αλυσίδων εξαγωγικών εταιρειών και φίλοι της γεύσης» πρόσθεσε ο κ. Αντύπας και ανάλυσε τις τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες που θα περιλαμβάνει η γαστρονομική αυτή γιορτή.
«1) Κουζίνες της Ελλάδας. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στην Ηλεία. Γευστικές προτάσεις από την υπόλοιπη χώρα θα μας υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο. Και μάλιστα, με ποικιλία που εκπλήσσει.
2)Τοπική Κουζίνα. Κάθε μέρος στην Ηλεία έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή  γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες.
3) Γευσιγνωσίες Πατάτας. Πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μία πατάτα; Με πόσους τρόπους μπορούμε να την γευτούμε; Με πενήντα προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε μια γενναιόδωρη προσφορά : 4 τόνοι πατάτας στο πιάτο των επισκεπτών.
4) Γιορτή του Ψαριού. Από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου ένας τόνος ψάρια «θα παρελάσει» από εκατό τηγάνια, προσφέροντας… θέαμα, ελκύοντας το ενδιαφέρον, μονοπωλώντας, μέσω τριακοσίων συνταγών μαγειρικής των φίλων της γεύσης.
Ε. Εργοστάσιο Καραμέλας. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγή καραμέλας».

(πηγή ΗΛΕΙΑ LIVE)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου