Translate

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αριθμητικά Β΄δημοτικού-Ρήματα

Αυτή την εβδομάδα στη γλώσσα ασχοληθήκαμε με τα αριθμητικά.Βρήκαμε πολλά μέσα στο μάθημα ¨Τα γενέθλια της Χαράς¨και τα αντιγράψαμε με ευκολία στο τετράδιο εργασιών (κάθε παιδί έγραφε κι από ένα αριθμητικό στον πίνακα).









Τονίσαμε τους κανόνες των αριθμητικών δηλαδή μέχρι το 20 γράφουμε μία λέξη ενώ από το 21 και πάνω δύο λέξεις π.χ. δεκαεφτά, είκοσι τέσσερα.






Οι αριθμοί επίσης πενήντα , εξήντα ,εβδομήντα ,ενενήντα γράφονται με  ήτα (η).

Σιγά σιγά έχουμε μπει και στην κλίση των ρημάτων χρησιμοποιώντας την ονομασία των χρόνων π.χ. Ενεστώτας (μας δείχνει κάτι που κάνουμε ΤΩΡΑ) 


Σήμερα μιλήσαμε και για τα ρήματα της παθητικής φωνής και κλίναμε κάποια στο τετράδιό μας .Καταλάβαμε ότι τα ρήματα της παθητικής φωνής έχουν και αυτά το εγώ μπροστά αλλά τελειώνουν σε -μαι π.χ. εγώ βρέχομαι , εγώ πλένομαι





.
Από χθες έχουμε προχωρήσει στην ενότητα με τα αποκριάτικα και έχουμε αφήσει για λίγο την σειρά του βιβλίου μας, θα επανέλθουμε  μετά την Καθαρά Δευτέρα.Εύχομαι ο καιρός να είναι καλός για να μπορέσουν να πετάξουν και τα μικρούλια μας τον χαρταετό τους. Η ανυπομονησία τους είναι μεγάλη και για τον αυριανό χορό.Μου έχουν κρατήσει μυστική την αμφίεση τους  και περιμένουν αύριο να δουν αν θα τα αναγνωρίσω.Πόσο όμορφη και ανέμελη είναι ή παιδική ηλικία!!!Ας γίνουμε όλοι  αύριο παιδιά και ας διασκεδάσουμε με την ψυχή μας !Αύριο κάθε τμήμα έχει ετοιμάσει κι ένα δικό του χορευτικό και θα μας το παρουσιάσουν.Φυσικά μην ξεχάσουμε και την λαχειοφόρο μας με πλούσια δώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου