Translate

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το λεξικό Β΄ Δημοτικού



Στην καινούρια ενότητα που μπήκαμε "Τι βιβλίο είναι αυτό:" τα παιδιά πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν  με ευκολία το λεξικό τους.Και πώς θα το κάναμε πιο εύκολο αυτό?  Μα φυσικά με το παιχνίδι.Χρησιμοποίησα την ιδέα της φίλης μου της Ιωάννας από το Blog "Τάξη αστεράτη" παίζοντας την πρώτη μέρα τους λεξικοντετέκτιβ για να πάρουμε μια ιδέα πώς παίζεται το παιχνίδι και την άλλη μέρα τις λεξικομαχίες.

Τα παιδιά εύκολα κατάλαβαν τι σημαίνει ορισμός της λέξης και  τα παραδείγματα που έπρεπε να βρουν και να γράψουν στο πρώτο παιχνίδι.
Έτσι σήμερα ήμασταν έτοιμοι για τις λεξικομαχίες μας.Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και με τα λεξικά στα χέρια βγήκαμε στο αμφιθέατρο για να έχουμε περισσότερο χώρο.Μόλις δόθηκε το σύνθημα όλοι έψαχναν γρήγορα στο λεξικό τους για να βρουν τις 2 πρώτες λέξεις που τους έδωσα.













                                                                                                                                                                                                                                                    Στην πρώτη ομάδα είχαμε αμέσως νικητή ενώ στις άλλες δύο ο νικητής κρίθηκε στο λεπτό.Έτσι ο Νίκος ,η Νικολέττα και η Χρυσάνθη πέρασαν στη δεύτερη φάση όπου έπρεπε να διαγωνιστούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρώτου ,του δεύτερου και του τρίτου....


















Όλη η τάξη παρακολουθούσε με αγωνία τα παιδιά να διαγωνίζονται αλλά όταν ο Νίκος τελείωσε πρώτος  ξέσπασαν όλοι σε χειροκροτήματα.Είπαμε όμως να αφήσουμε και τα κορίτσια να τελειώσουν και με μικρή διαφορά βγήκε δεύτερη η Χρυσάνθη και τρίτη η Νικολέττα.Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων και τα παιδιά πόζαραν χαρούμενα μπροστά στο φωτογραφικό φακό.Μπράβο παιδιά!Μπράβο και στους  άλλους που δεν παράτησαν τον αγώνα αλλά παρέμειναν να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου