Translate

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Εκδρομή 3ου Δημοτικού σχολείου Πύργου στα πλαίσια προγράμματος etwinning



Αποφάσισα να αρχίσω με αυτά τα λόγια την σημερινή μου ανάρτηση μια κι η σημερινή εκδρομή  μας ήταν μια από τις πιο χαρούμενες και επιμορφωτικές εκδρομές που έχουμε πάει.Έγινε στα πλαίσια του προγράμματος etwinning 'Ελιά ο πράσινος χρυσός' και σκοπό είχε να γνωρίσουν τα παιδιά τον αρχαιολογικό χώρο που τελούνταν οι ολυμπιακοί αγώνες κατά την αρχαιότητα και το έπαθλο της νίκης τους που ήταν ο ιερός 'κότινος ' κομμένος από την αγριελιά που φύτρωνε δίπλα στον ναό του Δία.
  Ξεκινήσαμε λοιπόν το πρωί με έναν υπέροχο καιρό για την εκδρομή μας στην Αρχαία Ολυμπία παρέα όλο το σχολείο με ιδιαίτερη χαρά μια και την εκδρομή αυτή την είχαμε αναβάλει αρκετές φορές λόγω βροχοπτώσεων.
  Τα παιδιά φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο έδειξαν την ανάλογη σοβαρότητα και με ενδιαφέρον άκουγαν τις πληροφορίες που τους έδινα ενώ δεν έχαναν ευκαιρία να διαβάζουν και τις ταμπέλες του αρχαιολογικού χώρου.
Αρχικά είδαμε το "Γυμνάσιο " και την "Παλαίστρα" και τα παιδιά ακουμπώντας μια κολόνα και κλείνοντας τα μάτια τους φαντάστηκαν ότι ήταν κι αυτά αθλητές που σκοπό είχαν να προπονηθούν και αυτά στον ιερό αυτό χώρο.
Προχωρώντας θαυμάσαμε τον ναό της Ήρας το εργαστήρι του Φειδία και μείναμε λίγο περισσότερο στον ναό του Δία  δίπλα σε μια αναστηλωμένη κολόνα που μας δείχνει το ύψος του ναού αλλά και του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία (ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου) που το ύψος του έφτανε κοντά τα 13 μ.
Ακολουθήσαμε το μονοπάτι και αφού είδαμε και την "Στοά της Ηχούς" μπήκαμε και στο στάδιο. Σαν αρχαίοι αθλητές ετοιμαστήκαμε και με το σφύριγμα της κ. Βάσως ξεκίνησε ο αγώνας του Β1.


Πρώτος βγήκε ο Άγγελος αλλά ένα στεφάνι ελιάς περίμενε όλα τα παιδιά με το τέλος του αγωνίσματος.Χειροκροτηθήκαμε όχι μόνο από τους συμμαθητές μας αλλά και από πλήθος τουριστών που παρακολούθησαν τον αγώνα και την στέψη των παιδιών.
Κουρασμένα τα παιδιά ξάπλωσαν στο χορτάρι

ενώ δεν έλειψαν και παιχνίδια όπως τα "βαρελάκια" 
Τέλος κουρασμένοι και  στεφανωμένοι βγήκαμε από τον αρχαιολογικό χώρο για να πάμε σε ένα μέρος  για να φάνε και να παίξουν τα παιδιά.
Η φύση ήταν πανέμορφη και αφού μάζεψα ένα μεγάλο πακέτο από παπαρούνες και αγριολούλουδα που μάζεψαν τα κορίτσια μου  και μετά από αρκετό παιχνίδι έφτασε η ώρα της επιστροφής.Γελαστοί και κατακόκκινοι μπήκαμε στα λεωφορεία μας και ακούσαμε όμορφα τραγούδια από τα παιδιά του Β1 και Δ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου