Translate

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Etwinning και ελιές

Συνεχίζουμε το δεύτερο πρόγραμμα etwinning που έχουμε αναλάβει και έχει θέμα  το λάδι και τις ελιές.Μιλήσαμε για τον τρόπο που φτιάχνονται (νερό ,αλάτι λάδι ξύδι λεμόνι αρωματικά χόρτα και λαχανικά που μπορούμε να προσθέσουμε).Βρήκαμε ποιες οικογένειες παρασκευάζουν και σήμερα ελιές και ζήτησα από τα παιδιά να φέρουν λίγες από το σπίτι για να τις δοκιμάσουμε και να δούμε τις διαφορετικές ποικιλίες.Πρόθυμα ανταποκρίθηκαν γονείς και παιδιά και έτσι σήμερα δοκιμάσαμε ελιές ξυδάτες ,λεμονάτες, θρουμπάτες και καρυδοελιές μαύρες αλλά και πράσινες



Σε άλλους άρεσαν οι ελιές ενώ υπήρχαν και παιδιά που ήταν τελείως αρνητικά και δεν ήθελαν να φάνε καθόλου.Συμφωνήσαμε όμως ότι το σωστό ήταν να δοκιμάσουν έστω και λίγο και αν δεν τους άρεσε μπορούσαν να μην φάνε.Εκείνο που έκανε πολλά παιδιά να αλλάξουν γνώμη ήταν  η πάστα ελιάς .Όταν την πρωτοείδαν άρχισαν οι γκριμάτσες και τα σχόλια(αηδία είναι, δεν μου αρέσει κυρία ...) ,όταν δοκίμασαν όμως πάνω στο ψωμί  ζήτησαν και άλλο.

Τέλος  συγκρίναμε το παλιό με το φρέσκο λάδι και αναφέραμε τις διαφορές(χρώμα, πυκνότητα, γεύση).

Και αφού είδαμε το φρέσκο λάδι η μαμά της Σταυριάνας μας κέρασε νοστιμότατους λουκουμάδες που έφτιαξε με φρέσκο λαδάκι. Μμμμμ!!! τους πέτυχε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου