Translate

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η ελιά-πρόγραμμα etwinning

Σήμερα ξεκινήσαμε το νέο μας πρόγραμμα στο etwinning που έχει ως θέμα του την ελιά ,τα προϊόντα που παίρνουμε από αυτή καθώς και τις συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με ελαιόλαδο.
  Η περιοχή μας είναι γεμάτη με ελαιώνες και στα παιδιά είναι οικείο αυτό το δέντρο μια και οι περισσότερες οικογένειες έχουν λιοστάσια(λίγα παιδιά δεν γνώριζαν το λιομάζωμα) και θα δώσουμε ιδιαίτερη βάση στο ελαιόλαδο που είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής.

Θα γευτούμε ελαιόλαδο γι αυτό χώρισα τα παιδιά σε διάφορες ομάδες και τους ζήτησα να φέρουν κάποια πράγματα που ταιριάζουν με το λάδι όπως ψωμί,τυρί, ρίγανη ,ντομάτες για να δοκιμάσουμε διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για πιο υγιεινό κολατσιό στο σχολείο.
  Ξεκινήσαμε σήμερα να ζωγραφίζουμε και την ελιά(θα την ολοκληρώσουμε τις επόμενες ημέρες) και τα παιδιά χάρηκαν την επαφή με τις τέμπερες. 









Τέλος βρήκαμε στο χάρτη τα συνεργαζόμενα σχολεία που βρίσκονται στην Κομοτηνή ,την
 Πιερία ,την Λέσβο την Ορεστιάδα, την Κεφαλλονιά ,τον Πύργο και την Τουρκία!






Το επόμενο βήμα μας είναι να φτιάξουμε και τον χάρτη του etwinning...
Όπως θα είδατε σήμερα μοίρασα και στα παιδιά τα βασικά βήματα που θα κάνουν για να μπορούν να μπαίνουν στο twinspase και εκεί να δουλεύουν και να συνομιλούν με τα παιδιά από τα άλλα σχολεία από το σπίτι τους (με τη βοήθεια τη δικιά σας βέβαια ) και εφόσον έχουν internet.Όποια απορία έχετε μπορείτε να με ρωτήσετε.

                                                                                                                                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου