Translate

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στο δρόμο για το σχολείο Γλώσσα Β΄τάξη

Αύριο ολοκληρώνουμε την πρώτη ενότητα του βιβλίου μας στη γλώσσα, μετ΄εμποδίων αφού έπεσαν στην μέση και οι εκλογές.Κάθε φορά που θα ολοκληρώνουμε μια ενότητα στο τέλος θα κάνουμε μια γραπτή αξιολόγηση για να δούμε αν τα παιδιά κατανόησαν τα γραμματικά φαινόμενα και τους στόχους του κάθε κεφαλαίου.
  Δίνουμε σημασία στην αναγνωστική δεξιότητα των παιδιών βάζοντας τα να διαβάζουν μεγαλόφωνα στο σπίτι για να ακούν τα λάθη τους.
Σε αυτό το κεφάλαιο δώσαμε σημασία να μάθουν τα παιδιά να ακούν με προσοχή τον συμμαθητή τους και να περιμένουν την σειρά τους να μιλήσουν .Τα παιδιά που πετάγονταν και κάλυπταν τα αδύναμα και ντροπαλά απλά έχαναν την σειρά τους.
Τα γραμματικά φαινόμενα που εξετάσαμε σε αυτή την ενότητα ήταν η επανάληψη των φωνηέντων , των δίψηφων φωνηέντων και του συλλαβισμού από πέρυσι.Την προηγούμενη χρονιά απλά τα είχαμε αναφέρει και προσπαθήσαμε να τα κατανοήσουμε όλα αυτά μέσα από απλές παιγνιώδεις ασκήσεις.Φέτος η διδασκαλία τους είναι πιο συστηματική και μέσα από καθημερινά παραδείγματα προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες.


Επίσης μάθαμε και την ονομασία κάθε συλλαβής ανάλογα με την θέση της.
Ποτέ δεν βάζουμε στα παιδιά να αποστηθίσουν κανόνες αλλά προσπαθούμε η κατανόηση των κανόνων να γίνει με παιγνιώδη τρόπο π.χ. χρησιμοποιήστε παλαμάκια όταν το παιδί συλλαβίζει.
Αύριο λοιπόν τα παιδιά να μην ξεχάσουν να φέρουν το Ανθολόγιό τους που είχαν πάρει από την Α΄
τάξη.Την επανάληψή τους θα την κάνουμε την Παρασκευή για να δούμε σε ποιο σημείο πρέπει να επιμείνουμε.Όποια απορία έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!
Τα λέμε αύριο ζουζούνια μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου