Translate

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το βιβλίο του γράμματος

Μια ολόκληρη χρονιά κύλησε και τα μικρούλια μου έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν . Είναι έτοιμα πια να πάνε στη δευτέρα δημοτικού και το βλέμμα τους είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση . Η αβεβαιότητα  και η ανάγκη της μανούλας ανήκει πια στο παρελθόν   .                                                  Όλη τη χρονιά δουλεύαμε το βιβλίο του γράμματος  και τώρα τα παιδιά περήφανα το πήραν στο σπίτι τους.Είναι η ζωντανή απόδειξη για τα τόσα πράγματα που έμαθαν  αυτή τη χρονιά.Για εξώφυλλο διάλεξα γαλάζιο για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια.


Ας  θυμηθούμε μαζί την διαδρομή μας στη γνώση ξεφυλλίζοντάς το .Στην αρχή κάθε γραμματάκι που μαθαίναμε τα παιδιά ζωγράφιζαν τη λέξη που το περιείχε και εγώ την  έγραφα .από κάτω .Δειλά δειλά άρχισαν να γράφουν τις πρώτες λεξούλες τα ίδια τα παιδιά που σιγά σιγά γίνονταν όλο και περισσότερες  .
Μετά δουλέψαμε με τις εφημερίδες μέχρι τα παιδιά να μάθουν έναν ικανοποητικό αριθμό λέξεων.Έκοβαν από την εφημερίδα λέξεις που περιείχαν το γράμμα που μάθαμε και το κολλούσαν.

Στη συνέχεια οι λέξεις έγιναν προτάσεις μικρές στην αρχή
όλο και μεγαλύτερες στη συνέχεια

και πιο σύνθετες
Στη συνέχεια μάθαμε παρομοιώσεις και τέλος μπορούσαν να φτιάχνουν και μια μικρή ιστοριούλα  με κάποιες συγκεκριμένες λέξεις .
Το βιβλίο αυτό είναι η προσπάθεια η δική σας παιδιά μου.Ακόμα και οι μουτζούρες του έχουν την αξία τους γιατί μας δείχνουν τον κόπο που κάνατε όλη αυτή τη χρονιά. .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου