Translate

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μπλε όνειρα

Ξεκινήσαμε τα δίψηφα σύμφωνα με το  "μπ" πρώτο και όπως κάνουμε πάντα παρατηρήσαμε την εικόνα του βιβλίου .Τα παιδιά παρατήρησαν ότι η αδερφή του Πέτρου που είχαμε δει στο προηγούμενο μάθημα είναι ζωγράφος γι αυτό και ο ο Μολύβιος, το σκυλάκι τους , γέμισε χρώματα. Στις παρακάτω εικόνες είδαμε τα ατελιέ των ζωγράφων και αποφασίσαμε να γίνουμε και εμείς ζωγράφοι.
Πήραμε τις τέμπερες και αφού είδαμε τα βασικά χρώματα αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε για να δούμε τα καινούρια χρώματα που μπορούμε να φτιάξουμε

 
Αφού ολοκληρώσαμε και την άσκηση  με την ανάμειξη των χρωμάτων αποφασίσαμε να γίνουμε ζωγράφοι αφηρημένης τέχνης όπως η αδερφή του Πέτρου. Τα παιδιά έδωσαν και τίτλους ,στα έργα τους όπως "Ροζ όνειρα","Αστέρια στον ήλιο","Τα μπαλόνια βρέχονται",""Το αυτοκίνητο που επιπλέει " και άλλα πολλά και ευφάνταστα.Βέβαια τα παιδιά δυσκολεύτηκαν με την αφηρημένη τέχνη γιατί η ηλικία τους αναφέρεται σε συγκεκριμένα  πράγματα και  όχι σε αφηρημένα.Πάντως η προσπάθεια άξιζε τον κόπο.
Επειδή η ζωγραφική θέλει έμπνευση  πήραμε τα χαλάκια μας και αφού τα παιδιά ξάπλωσαν άπλωσαν τα χρώματά τους  και ρίχτηκαν στη ζωγραφική.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου