Translate

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ζωγραφική

Ολοκληρώσαμε την ενότητα που είχε σαν θέμα της τη ζωγραφική με το σκυλάκι  τον Μολύβιο που μπλέχτηκε με τα χρώματα και τα πινέλα της Ιωάννας.
 Αποφασίσαμε λοιπόν να γίνουμε ζωγράφοι φτιάχνοντας μικρά καβαλέτα ζωγραφικής και με όπλο την φαντασία μας δημιουργήσαμε τους πρώτους μας πίνακες.








 Μετά από όλη αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία σήμερα γνωρίσαμε έναν σπουδαίο Ρώσο ζωγράφο τον  Wassily Kandinsky .Βασίλι Καντίνσκι (ή Καντίνσκυ) (ρωσική γραφή: Василий Кандинский, λατινική γραφή: Wassily Kandinsky, Μόσχα 16 Δεκεμβρίου1866 – Νεϊγί-συρ-ΣενΓαλλία13 Δεκεμβρίου 1944) ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης. Έλαβε μέρος σε ορισμένα από τα σημαντικότερα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης εισάγοντας τις δικές του καινοτομίες και μία νέα αντίληψη για τη ζωγραφική, καταγράφοντας ένα πλούτο θεωριών και ιδεών στην πραγματεία Για το πνευματικό στην τέχνη.
Έτσι σήμερα στολίσαμε την τάξη μας με λουλούδια που φτιάξαμε επηρεασμένοι από αυτόν τον μεγάλο ζωγράφο.Κόψαμε κύκλους σε διάφορα μεγέθη και τα παιδιά έπρεπε να τα ταιριάξουν χρωματικά για να βγάλουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.Τελικά το ένστικτο των παιδιών είναι αλάνθαστο και μην τα περιορίζετε όταν ζωγραφίζουν γιατί και η πιο απλή ζωγραφιά κάτι έχει να μας πει.Το έργο μας νομίζω άξιζε τον κόπο...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου